Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Καλή Πρωτοχρονιά_κάλαντα

Το Σωματείο Εργαζομένων Π.Γ.Ν. Λάρισας, στο πλαίσιο των εορταστικών δράσεων 2015 προσκάλεσε την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου και ώρα 13:00 στην υποδοχή του Νοσοκομείου, στην κεντρική είσοδο, την χορωδία του Μικρασιατικού Συλλόγου Βουναίνων «Η καθ’ ημάς Ανατολή», που μας ευχήθηκε και τραγούδησε για τις εορτές.

δείτε τα βίντεο, που ακολουθούν...

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Άτομα με Σύμβαση Έργου στο Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων...

Κονδύλι ύψους 3.270.000 ευρώ εξασφάλισε το υπουργείο Υγείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της Έκτακτης Χρηματοδότησης του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF) της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων (DG HOME).

Αναγνώριση προϋπηρεσίας...

STOP στις προσλήψεις το 2016... όλο το Φ.Ε.Κ.

Παράταση έως την 31n Δεκεμβρίου 2016 παίρνει η ισχύς της 33/2006 Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για την αναστολή διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο με επίκληση της ανάγκης περιστολής, λόγω των δημοσιονομικών συνθηκών, των δαπανών στο Δημόσιο, στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Εορταστικές δράσεις 2015_ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σωματείο Εργαζομένων Π.Γ.Ν. Λάρισας, στο πλαίσιο των εορταστικών δράσεων 2015 προσκαλεί τις συναδέλφισσες και τους συνάδελφους 

Ο Άη Βασίλης ήρθε στη Λάρισα με… μαχητικό αεροσκάφος Phantom! video


Με αεροπλάνο Phantom της 110 Πτέρυγας Μάχης, προσγειώθηκε το πρωί της Τρίτης στη Λάρισα, ο Αϊ Βασίλης. Ο ιπτάμενος Αγιος Βασίλης, έγινε δεκτός στην πίστα της 110 Πτέρυγα Μάχης, με ενθουσιασμό από τα παιδιά Παιδικού Σταθμού του Δήμου Λαρισαίων (που φιλοξενεί παιδιά των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας) αλλά και από παιδιά οικογενειών που στηρίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

Eπιδότηση 3,2 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν στο Υπουργείο Υγείας

Στο πλαίσιο της Έκτακτης Χρηματοδότησης του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας




Κονδύλι ύψους 3,2 εκατ. ευρώ, εξασφάλισε το υπουργείο Υγείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της Έκτακτης Χρηματοδότησης του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF), της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων για την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Η προκήρυξη για τους νέους διοικητές νοσοκομείων! Όλα τα προσόντα...



Αθήνα, 28 -12-2015
Αρ. πρωτ.: Α2β/Γ.Π.οικ. 100695

Δώρα για τα παιδιά των Μελών του Σωματείου [φωτο]

μετά την όμορφη γιορτή μας για τα παιδιά των εργαζομένων στο Π.Γ.Ν. Λάρισας... έφτασε η ώρα και για τα δώρα... σε διαφορετικό ύφος φέτος...


Η ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ...

Αίτηση ακύρωσης της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από την ΑΔΕΔΥ



ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
(ΑΚΥΡΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ)

ΑΙΤΗΣΗ
Της Τριτοβάθμιας Συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία «Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ)», η οποία εδρεύει στην Αθήνα, επί των οδών Ψύλλα 2 και Φιλελλήνων, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.
ΚΑΤΑ
            Του  Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρίου Γεώργιου Κατρούγκαλου, του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κυρίου Γεώργιου Χουλιαράκη.
ΠΕΡΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Παύθηκε και ο Αν. Δκτης στο Γ.Ν. Λάρισας

Παύση του Αναπληρωτή Διοικητή του Πα.Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ – Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ «ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ – ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ» με αρμοδιότητα στο Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ «ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ – ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ»

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Προβλέψεις Νέου Μισθολογίου Ν. 4354/2015...

Παράνομες μετακινήσεις υπαλλήλων καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία...

Η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στο Π.Γ.Ν.Λ:



Βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση για άλλη μια φορά να καταγγείλουμε ανήθικες και παράνομες ενέργειες της Διοίκησης του Π.Γ.Ν.Λ.

Συγκεκριμένα με σκανδαλώδη απόφαση του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, που σημειωτέον εκτελεί χρέη Διοικητή, συνεχίζει το «έργο δίωξης», που από κοινού δημιούργησαν ο πρώην Διοικητής του Π.Γ.Ν.Λ- Γ.Ν.Λ. και οι δύο Διευθυντές της Ιατρικής Υπηρεσίας των Νοσοκομείων. Γινόμαστε μάρτυρες «παλαιών ηθών, παλαιάς εποχής». 

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

3.025 μόνιμες και εποχικές προσλήψεις στην Υγεία...


Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, που εγκρίθηκε από τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, θα ενισχυθούν με επικουρικό προσωπικό διάφορων κλάδων και ειδικοτήτων τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας.


Θα συνεχιστούν και το νέο έτος οι προσλήψεις μονίμων και εποχικών στην Υγεία. Για τις αρχές του έτους έχουν προγραμματιστεί να γίνουν 3.025 νέοι διορισμοί σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας. Αναλυτικά θα γίνουν 585 προσλήψεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού και 2.440 προσλήψεις γιατρών. 

Μετονομάζονται τα ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών...

αναγνώριση κράτους της Παλαιστίνης

Με μια ιστορική Απόφασή της, η Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, σήμερα, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Παλαιστίνης κ. Mahmoud Abbas, ενέκρινε το Σχέδιο Ειδικής Απόφασης της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων σχετικά με την Παλαιστίνη. Η Απόφαση ελήφθη δι’ εγέρσεως των Βουλευτών απ’ όλες τις πτέρυγες της Βουλής.



Με την Απόφασή της αυτή η Βουλή καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση «να προωθήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, για να αναγνωρίσει Κράτος της Παλαιστίνης και να καταβάλει κάθε διπλωματική προσπάθεια για την άμεση επανέναρξη απευθείας μεταξύ των δύο πλευρών αξιόπιστων ειρηνευτικών διαδικασιών».

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

ΦωτοΣτιγμιότυπα... ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ, 19-12-2015


400 προσλήψεις στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας...

Με 400 νέες προσλήψεις θα στελεχωθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας όλης της χώρας, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στα πεντάμηνα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας



18-12-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας που έχουν κατασκηνώσει έξω από το Υπουργείο Εργασίας, δημιουργώντας Κέντρο Αγώνα εργαζομένων και ανέργων.

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

πρόσληψη 585 ατόμων την Υγεία...



Γραφείο Τύπου
Υπουργείου Υγείας
 Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου 2015
Εγκρίθηκε σήμερα από τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) αναφορικά με την έναρξη διαδικασιών πρόσληψης 585 ατόμων,

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ


ΑΘΗΝΑ 18/12/2015
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 1128

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ που επιβεβαιώνει το ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΤΕΛΜΑ του ΕΣΥ, αν και τελικά απεσύρθη επειδή θεωρήθηκε παράλληλο πρόγραμμα. Τα παράλληλα προγράμματα της κυβέρνησης ούτως ή άλλως τέμνονται με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3, διαλύοντας το ΕΣΥ την μεγαλύτερη κοινωνική κατάκτηση της μεταπολίτευσης.

Ποιοι Διοικητές και Αναπληρωτές μένουν...

Γραφείο Τύπου
Υπουργείου Υγείας

                                                                                           Δελτίο Τύπου
                                                                                                                                                                    Αθήνα, 17 Δεκεμβρίου 2015
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης το υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι παραμένουν στις θέσεις τους 16 διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων της χώρας. Οι υπόλοιποι είτε παύονται είτε έχουν γίνει δεκτές οι παραιτήσεις τους.

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ΠΟΤΑΜΙ... έπαθαν αλλεργία στο ενδεχόμενο να ψηφίσουν θετικά μέτρα...

ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ
Δυσφορία εξέφραζαν πηγές του κουαρτέτου για το νομοσχέδιο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου», δηλαδή το παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που αφορά κυρίως κοινωνικές παροχές, αφού κατατέθηκε χωρίς να έχει λάβει την έγκρισή του.

Ξεκάθαρο δίλημμα με τη μορφή τελεσιγράφου τέθηκε το πρωί στην κυβέρνηση από την πλευρά των δανειστών. Οι Βρυξέλλες επέμεναν ότι αν η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω το λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα» δεν θα ξεκινούσε καν το προγραμματισμένο για τις 15.00 το Euro Working Group για την έγκριση της δόσης του 1 δισ. ευρώ.
Αυτός που ανέλαβε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά ήταν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό....
___________________________ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ

Το νομοσχέδιο, που συζητείται στη Βουλή με αντικείμενο την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου αποτελείται κατά το ήμισυ από διατάξεις, που αφορούν στην υγεία. Πρόκειται για θετικές διατάξεις, για τις οποίες το Νοσοκομειακό κίνημα έχει δώσει αγώνες.

«Βόμβα»: Έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος στο Π.Γ.Ν.Λ.-Γ.Ν.Λ.

Περίεργες αποκλίσεις στα παραστατικά δαπανών που έχουν υποβάλει 30 φορείς της Γενικής Κυβέρνησης αλλά και στα στοιχεία που συνέλεξαν δειγματοληπτικά οι υπηρεσίες του, εντόπισε το Γ.Λ.Κ. και πλέον το λόγο θα έχει ειδική ομάδα ελεγκτών που θα «ξεσκονίσουν» τα βιβλία όλων των φορέων, μεταξύ των οποίων και τα Νοσοκομεία της Λάρισας!
Με Απόφαση, που υπογράφει ο Γ. Χουλιαράκης, συγκροτούνται ειδικά συνεργεία, που ξεκινούν άμεσα:

Πολεμήστε... την αδικία... [video]





Μπορείτε να φανταστείτε το παιδί σας να γεννηθεί σε εμπόλεμη ζώνη;

Αυτή ήταν η πραγματικότητα το 2015 για περισσότερα από 16 εκατομμύρια μωρά!!!

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Παύση καθηκόντων Διοικητών... 10

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ 2015

Έρχονται οι μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας της γειτονιάς...

Την ανάπτυξη, σε πρώτη φάση, μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας της γειτονιάς αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π.) κάνοντας δεκτή την εισήγηση του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού για τη στρατηγική ανάπτυξης ενός ολοκληρωμένου Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.


Με τη μεταρρύθμιση αυτή, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η κυβέρνηση επιχειρεί «μία μακράς πνοής τομή στο Σύστημα Υγείας. Αντιμετωπίζει ένα χρόνιο και σοβαρό έλλειμμα στο χώρο της Υγείας και ταυτόχρονα αναθεμελιώνει το Σύστημα στη βάση της πρωτοβάθμιας φροντίδας, με έμφαση στη διαδικασία της πρόληψη». 
Αλλαγές στο Ε.Σ.Υ.

Νέο Μισθολόγιο στον Δημόσιο Τομέα_ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

Ο Ν. 4024/2011 δημιούργησε τεράστια προβλήματα στο σύνολο του δημόσιου τομέα. Τα προβλήματα αυτά, με έμφαση στην άρση των ακραίων ανισοτήτων και στην ανάγκη επαναπροσέγγισης του συστήματος αμοιβών των υπαλλήλων του Δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, αντιμετωπίζονται με τον παρόντα νόμο.


Παύση καθηκόντων Διοικητών... 9

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Παύση καθηκόντων Διοικητών... 8 + αποδοχή παραιτήσεων Δκτων Νοσοκομείων

Παύση καθηκόντων Διοικητών Νοσοκομείων...7 + αποδοχή παραιτήσεων Δκτων Νοσοκομείων

Απολύεται ο Διοικητής των Νοσοκομείων της Λάρισας...

Μετακινήσεις προσωπικού στις Υ.Πε. και ειδικές άδειες στα Νοσοκομεία... νέο ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 15-12-2015

ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ

Δυσφορία εξέφραζαν πηγές του κουαρτέτου για το νομοσχέδιο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου», δηλαδή το παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που αφορά κυρίως κοινωνικές παροχές, αφού κατατέθηκε χωρίς να έχει λάβει την έγκρισή του.

Ξεκάθαρο δίλημμα με τη μορφή τελεσιγράφου τέθηκε το πρωί στην κυβέρνηση από την πλευρά των δανειστών. Οι Βρυξέλλες επέμεναν ότι αν η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω το λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα» δεν θα ξεκινούσε καν το προγραμματισμένο για τις 15.00 το Euro Working Group για την έγκριση της δόσης του 1 δισ. ευρώ.

Νέο Νομοσχέδιο το Υπ. Υγείας... τι αλλάζει στις μετακινήσεις προσωπικού...

ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ
Δυσφορία εξέφραζαν πηγές του κουαρτέτου για το νομοσχέδιο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου», δηλαδή το παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που αφορά κυρίως κοινωνικές παροχές, αφού κατατέθηκε χωρίς να έχει λάβει την έγκρισή του.

Ξεκάθαρο δίλημμα με τη μορφή τελεσιγράφου τέθηκε το πρωί στην κυβέρνηση από την πλευρά των δανειστών. Οι Βρυξέλλες επέμεναν ότι αν η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω το λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα» δεν θα ξεκινούσε καν το προγραμματισμένο για τις 15.00 το Euro Working Group για την έγκριση της δόσης του 1 δισ. ευρώ.
Αυτός που ανέλαβε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά ήταν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό....


1.  υγειονομική κάλυψη ανασφάλιστων και ευάλωτων ομάδων
2.  θέματα ιατρών Ε.Σ.Υ. [κρίσεις-διορισμοί-μισθοί ιατρών από Ε.Ο.Π.Π.Υ./Ι.Κ.Α. σε Ε.Σ.Υ.-κινητικότητα-Κ.Υ.-υπηρεσιακό & πειθαρχικό συμβούλιο]
3.  ρυθμίσεις εφημεριών ιατρών και λοιπού επιστημονικού προσωπικού
4.  άγονες περιοχές
5.  ιατροί Α.Μ.Ε.Α.
6.  διάρθρωση Ιατρικής Υπηρεσίας Νοσοκομείων - Επιστημονικό Συμβούλιο
7.  κινητικότητα νοσηλευτικού παραιατρικού προσωπικού κι λοιπού προσωπικού
8.  ρυθμίσεις Ε.Ο.Π.Π.Υ.
9.  ρυθμίσεις Ε.Κ.Α.Β.
10. λίστα χειρουργείων
11. Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας
12. Γ.Ν. Θήρας κ.αλ.


___________________________ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ

Παραμένει ως έχει το επίδομα ευθύνης στα Νοσοκομεία...


Με κοινή ανακοίνωσή τους τα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας ενημέρωσαν αργά το βράδυ της Δευτέρας ότι το επίδομα θέσης για τους προϊστάμενους των Τμημάτων της Ιατρικής και της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας των Νοσοκομείων παραμένει  στα 250 ευρώ, στις διατάξεις του νέου Ενιαίου Μισθολογίου το οποίο ψηφίζεται αύριο Τρίτη στη Βουλή.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
                                                                                    ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2015
Τα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας ενημερώνουν ότι το επίδομα θέσης για τους προϊστάμενους των Τμημάτων της Ιατρικής και της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας των Νοσοκομείων παραμένει στα 250 ευρώ, στις διατάξεις του νέου Ενιαίου Μισθολογίου το οποίο ψηφίζεται αύριο στη Βουλή. 

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Παύση καθηκόντων Διοικητών Νοσοκομείων...6

Παύση καθηκόντων Διοικητών Νοσοκομείων...5 + αλλαγή στο Δ.Σ. Π.Γ.Ν. Λάρισας

Οι νέοι διοικητές με… νέα κριτήρια!

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά, που ανάγεται σε μείζον πολιτικό ζήτημα η αντικατάσταση των διοικητών στα νοσοκομεία, τόνισε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ: «Πρώτη Γραμμή» ενώ το ίδιο είχε επαναλάβει και σε εμφανίσεις του την προηγούμενη εβδομάδα.

δείτε το σχετικό βίντεο [λεπτό 34:24 κ.εξ.]


Νοσηλευτές: Και…γδαρμένοι και... με μειωμένο επίδομα! Τι τους επιφυλάσσει το πολυνομοσχέδιο...


Μαύρα μαντάτα επιφύλασσε το πολυνομοσχέδιο με το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων για τους νοσηλευτές!

Και αυτό διότι φαίνεται να είναι ο μοναδικός κλάδος που όχι μόνο δεν παίρνει αύξηση στα επιδόματα αλλά κουρεύονται και δραστικά.

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας για απόσυρση του Μισθολογίου...



ΑΘΗΝΑ 14/12/2015
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1115
ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι,
Καλούμε:
- Την ΤΡΙΤΗ 15/12/2015 σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10π.μ. έξω από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων και τους Εργαζόμενους του Λεκανοπεδίου.
- Την Τρίτη 15/12/2015 και ώρα 18:00 σε ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ

Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ ενάντια στο Μισθολόγιο της λιτότητας...



Αθήνα, 14.12.2015
Αριθμ. Πρωτ.: 357

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των δανειστών και της πλουτοκρατίας της χώρας μας, κατέθεσε στη Βουλή και σχεδιάζει να ψηφίσει την Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015, τη δεύτερη δόση των προαπαιτούμενων. Μέσα σε αυτά είναι και το «νέο μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων», που θα έχει ισχύ από την 1/1/2016.

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ 2015


Αυξάνεται κατά 14% το επίδομα θέσης στο Δημόσιο...

Ευνοημένοι θα είναι οι προϊστάμενοι διοίκησης από το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο, οι διατάξεις του οποίου είναι ενσωματωμένες στο πολυνομοσχέδιο, που κατέθεσε το βράδυ 12-12-2015 η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως το επίδομα θέσης προσαυξάνεται κατά 14% στη συγκεκριμένη κατηγορία των δημοσίων υπαλλήλων. Ταχύτερη θα είναι η μισθολογική εξέλιξη των πτυχιούχων ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Επιπλέον, κατά 20% υψηλότερος θα είναι ο βασικός μισθός των αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, Γενικών Διευθύνσεων και Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης και Συντονιστών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και των κατόχων μεταπτυχιακών – διδακτορικών τίτλων.

ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ... η κατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια...

δείτε πως θα είναι η κατάταξη στα νέα μισθολογικά κλιμάκια...

η κατάταξη θα γίνει σύμφωνα με τα προσόντα, τον χρόνο υπηρεσίας, που θα έχουν οι υπάλληλοι έως και 31-12-2015 [άρθρο 26 στο Σχέδιο Νόμου].

Το ΠΕΔΥ είναι διασωληνωμένο στην Εντατική!




Eλληνες και υγεία νοσούν βαρέως...




Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ... όλο το νομοσχέδιο




Με τη νέα μισθολογική κλίμακα εισάγονται πέντε καινοτομίες στη διαμόρφωση των μισθών στο δημόσιο τομέα, οι οποίες είναι:
  • Αποσύνδεση του βαθμού από το μισθό
  • Αλλαγή κλιμακίων ανά διετία και τριετία
  • Ξεπαγώνουν από το 2016 οι ωριμάνσεις και ξαναπαγώνουν [άρθρο 26]

Το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων... [βίντεο]

Η ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

Κλείδωσε με πέντε καινοτομίες το νέο μισθολόγιο. 

Οι δανειστές αποδέχθηκαν τον πυρήνα της ελληνικής πρότασης, ενώ τα ειδικά μισθολόγια θα συζητηθούν την ερχόμενη άνοιξη.



Με τη νέα μισθολογική κλίμακα εισάγονται πέντε καινοτομίες στη διαμόρφωση των μισθών στο δημόσιο τομέα, οι οποίες είναι:

Ένας στους τρεις δίνει «φακελάκι»...

διαβάστε το σχετικό άρθρο, πατώντας την εικόνα...
             


πηγή: ygeianet.gr

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Απεριορίστων διαδρομών... απεριορίστων συναισθημάτων!!!

μία διαφορετική, άκρως συγκινητική ιστορία μεταφέρει με ανάρτηση της η κα Ευτυχία Πουλουκτσή στο facebook...



"Από τις αρχές Σεπτέμβρη, που χρησιμοποιώ συχνότερα λεωφορείο, έβλεπα έναν ταλαιπωρημένο άνδρα γύρω στα 50 σε διάφορες διαδρομές: τον Σεπτέμβρη στο λεωφορείο για Επανωμή, άλλες προς το κέντρο και προχθές στο λεωφορείο απ' τον σιδηροδρομικό σταθμό... 

Παύση καθηκόντων Διοικητών Νοσοκομείων...4

Χιλιάδες Κοζανίτες στο συλλαλητήριο για το Μαμάτσειο Νοσοκομείο...

Οι πολίτες της Π.Ε. Κοζάνης, έθεσαν τις κόκκινες γραμμές στα όρια ανοχής που έδειξαν στις εφαρμοζόμενες από 6ετίας πολιτικές διάλυσης των δομών του ΕΣΥ.
Σε μια εκπληκτικά μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, εξέφρασαν το τέλος της υπομονής τους και ένωσαν τις φωνές τους για να ακουστεί στην Αριστοτέλους και στο Μέγαρο Μαξίμου ότι δεν θα ανεχθούν την επικείμενη αναστολή λειτουργίας κλινικών στα νοσοκομεία της περιοχής.

Απαίτησαν την στελέχωση των μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας παροχής υπηρεσιών υγείας με το απαραίτητο προσωπικό, τονίζοντας ότι η καλή υγεία των πολιτών και κατ` επέκταση η παροχή ποιοτικών Υπηρεσιών Υγείας, αποτελεί προαπαιτούμενο για την κοινωνική και οικονομική ευημερία ενός λαού.

30/09/2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: ‘Κάρτες τήρησης ωραρίου εργασίας προσωπικού ΠΓΝΛ’                        Το ΔΣ του Σωματείου...